Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2013 21:55 - Родният подволотелизъм
Автор: sarcezlatna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1691 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 04.01.2013 22:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не се интересувам от политика, но ми  омръзна от присмехулния високомерен тон, с който разни хора се изживяват като ценни и непрекъснато ни заливат със своето драматично възмущение от управляващите. Сега изведнъж президентът попадна на мушка заради технически гаф с пейзажна снимка в забележете, първото си новогодишно обръщение. Ех, че кеф! Всички задължително недоволни, чиито политически убеждения се простират до винаги актуалния политически възглед: "Всички са маскари" потриха доволно ръце. Екипът подготвил новогодишното обръщение на президента направи голям подарък на тези хора. Направи ги истински щастливи! Че като се отприщи един присмех, едно велико недоволство, едно хвърляне на камъни: кой от кой по-големи-истинска новогодишна заря от помия - страшен кеф! Най-сетне трибуна за нова злостна вълна, най-сетне трибуна за речите  на така наречените аполитични, които не гласуват, не харесват политиците, не харесват никого и нищо, но най-харесват да демонстрират на висок глас с гръмки думи липсата си на уважение, направо се чувстват задължени!
 

Знаете дядо Добри, онзи свят човечец с бяла коса и брада, който проси пред храмовете, за да внася парите в касите им. Запознахме се с него в " Св.Ал.Невски" и тогава той ни помоли да го заведем до "Св.Седмочисленици". Дядо Добри се спря по пътя си на две места: паметника на Цар Освободител- където си свали шапката в нисък поклон, и второто място: пред група спрели полицаи, на които също свали шапка. На кого показваше своето уважение стареца?! съвсем ясно е - не на личностите... Този чист човек имаше възпитание в онова, което се нарича "Страх от Бога", страх да не накърниш светостта, зачитане на всеки, на йерархията и представяте ли си на закона и тези облечени в него.
Нетърпима ми е тази липса на уважение, която цари наоколо, като започнем от личното пространство и стигнем до президента! Нетърпимо ми е...
Ако този технически гаф с някаква снимка беше приет с едно свежо чувство за хумор, щеше да ми е приятно, но да се преекспонира грешката във велико прегрешение, да се хвърля кал по БЪЛГАРСКИЯ президент, без значение кой е той като личност в момента: Плевналиев, Първанов или друг, обижда моето лично патриотично чувство. И всички тези, които се надпреварват да обесняват как този гаф ни излагал в очите на чужденците,( то това е "най-важно" винаги!като че ние си нямаме наши очи) някои пък дори направиха сравнение между неговата реч и тази на Меркел( нечувано въображение и изобретателност) точно те не разбират, че не гафът на президентското слово, а това отношение на вечно мрънкане и възмущение, този вечен политически подволотелизъм ( сиреч да намираш под вола теле и никога свестен политик) ни отдалечава от културния свят.
Защо представата за съвременна държава трябва да означава непрекъснато отрицание и липса на уважение? Не разбирам. Не се съгласявам със злобното задоволно хихикане по адрес на президента.
Не, дами и господа, това е моят президент, българският! Така не се говори за президент! точка. Така не се говори за България! точка.

Един приятел ми написа под статуса в ФБ: "Учуден съм как човек като теб може да се интересува от подобна материя?"
Ами не се интересувам, но ми писна от всички арогантни изстъпления в този случай!
И да! аз бях тази, която сложи отрицателния глас на постинга за Меркел, без да съм никакво герберско зрънце...просто не харесвам нарочните манипулации!
За това не е нужна политическа ориентация!







Гласувай:
4



1. ran - май намерих обяснение :)
05.01.2013 21:06
"Защо представата за съвременна държава трябва да означава непрекъснато отрицание и липса на уважение? Не разбирам."
Съвременната държава трябва да е "прозрачна". В смисъл решенията и пътя към тях да е проследим, като хора, дати и отговорни лични решения. Защо мисля така ли? Защото мрежата веднага подлага на експертна оценка всяка стъпка на държавните хора, в частност на президента.
От една страна, в България имаме непрозрачно управление, а от друга - усойчив образ на назначение на Калинки, които да ни управляват.
И отрицанието, и липсата на уважение е заради калинките. Президентът просто го отнася заради мълчанието си кой е отговорен за гафа - според мен, съвсем закономерно. :))
цитирай
2. sarcezlatna - добре
05.01.2013 23:57
колкото и закономерно да го отнася, незаслужено е подобно отношение...след като на човек като мен, който дори не знае какво е Калинка е направило впечатление, дотам, че да се възмути !
Благодаря ти за този коментар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sarcezlatna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 549509
Постинги: 65535
Коментари: 570
Гласове: 5030
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930